Shakespearovy hry


Jsou lidé, kteří mají rádi kulturu, ale třeba za kulturou nechodí, protože třeba na kulturu vůbec nemají čas. Lidé by třeba rádi chodili do kina nebo také do divadla, ale jednoznačně jejich zaměstnání anebo jejich rodinný život jim to vůbec nedovolí. Anebo také finance. Všichni víme, že některá divadla anebo některá kina jsou opravdu hodně předražená. Já vím, že se tam nechodí vážně každý den, že tam třeba někdo jde o víkendu anebo jenom párkrát do roka. Ale jsou lidé, kteří vůbec nemají finance a že raději kupují potraviny nebo oblečení, než aby si užili třeba nějaké divadlo či kino.

Hamleta mám ráda.

Já ale kulturu mám ráda. Za kulturou jsme chodili už i v prví třídě, kultura mě moc bavila. Měla jsem ráda, když jsme vždycky se školou šli třeba na nějakou pohádku do kina. Když jsem potom byla na střední škole, tak jsme také začali chodit do divadla, a to třeba na různé Shakespearovy hry. Shakespearovy hry mě moc bavily. Znáte vůbec Shakespeara a Shakespearovy hry? Než jsem šla na střední školu, tak jsem o něm slyšela jenom takové základní věci, že napsal Romea a Julii a potom také Hamlet. Byla jsem právě na Romeo a Julii a potom jsem taky ještě viděla několikrát Hamleta řeknu vám, že Hamlet je opravdu moje veliká srdcovka.

Shakespearovy hry jsou známé.

Jsou ale také samozřejmě lidé, kteří vůbec nemají rádi Shakespeara a jeho hry. Takovéto lidi ale neznám, ale slyšela jsem o tom, pokud i vy máte rádi kulturu, tak předpokládám, že jste také už viděli někdy nějakou hru od Shakespeara nebo také četli jste knihu o Shakespearovi? Já jsem četla jeho knihu. Tato kniha byla přímo o něm. Byla přímo o Shakespearovi. A já tuhle knihu mohu doporučit, opravdu hodně mě bavila. Potom si tuto knihu o Shakespearovi také přečetla moje maminka a řekla, že lepší knihu takhle o umělci ještě vůbec nečetla. A potom řekla, jestli spolu nechceme jít do divadla na nějakou jeho hru.